fbpx

Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

+1 -800-456-478-23

// Klantverhalen: Remmicom

Remmicom beschermt klanten tegen supply chain attacks

Remmicom, een toonaangevend bedrijf uit Westmeerbeek gespecialiseerd in software voor lokale besturen en intercommunales, deed onlangs beroep op de diensten van Fox&Fish Cyberdefense. Remmicom koos voor een verstandige combinatie van trainingen om het bewustzijn rond cyberveiligheid bij de medewerkers van Remmicom te vergroten enerzijds, en penetratietesten op kritische stukken software die ze ontwikkeld hebben anderzijds.

Remmicom logo
Over REMMICOM

Remmicom is een IT-leverancier gevestigd in Westmeerbeek die sinds 1988 actief is als specialist in software en hardware oplossingen voor Vlaamse lokale besturen, zowel gemeenten als OCMW’s. Het bedrijf levert IT-infrastructuur, backoffice-oplossingen en GIS-software aan meer dan 100 lokale overheden. Het bedrijf telt een honderdtal werknemers.

Prioriteit aan cyberveiligheid: Bescherming tegen supply chain attacks

In de huidige digitale wereld is cyberveiligheid van cruciaal belang voor IT- en softwareleveranciers. Deze organisaties erkennen het groeiende belang van cyberveiligheid en het bewustzijn daarvan, omdat ze een cruciale rol spelen in de bescherming van gevoelige gegevens en de infrastructuur van hun eindklanten. De toename van “supply chain attacks”, waarbij kwaadwillende hackers toegang proberen te krijgen tot systemen door zwakke punten in software en netwerken van IT-leveranciers te exploiteren, heeft het noodzakelijk gemaakt om extra aandacht te besteden aan beveiligingsmaatregelen. Door te investeren in cyberveiligheid en het bevorderen van het bewustzijn onder medewerkers, worden de risico’s van potentiële cyberaanvallen via deze weg, en de verwoestende gevolgen die dit met zich mee kan brengen, dusdanig verkleind.

Remmicom kantoor

“Door de professionalisering van hackers wordt het zelfs voor experts steeds moeilijker om te onderscheiden wat veilig is en wat niet. We doen daarom beroep op Fox&Fish Cyberdefense om onze experts scherp en up-to-date te houden.”

Interactieve training en live hacking demo's

De opleiding, verzorgd door onze ethisch hacker Reinaert Van de Cruys, bestond uit een presentatie en live hacking demo’s. Hierdoor kregen de medewerkers van Remmicom een duidelijk beeld van de verschillende soorten cyberdreigingen en hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen. Als gevolg van deze training zijn de medewerkers nu beter voorbereid op het gebied van cyberveiligheid en integreren zij dit aspect in hun gedrag en projecten.

Getuigenis van een tevreden klant

Kristof Gotthold, Manager Systeem & Infrastructuur bij Remmicom, was erg onder de indruk van de training. Hij benadrukt het belang van de opleiding en hoe deze bijgedragen heeft aan het versterken van de cyberveiligheidscultuur binnen Remmicom:

Penetratietesten en "red teaming" voor optimale beveiliging

Naast de training heeft Fox&Fish Cyberdefense ook penetratietesten (cfr. “pentest”) uitgevoerd op bepaalde kritische software die door de ontwikkelaars van Remmicom is geschreven. Door middel van “red teaming”, waarbij een ethische hacker de systemen aanvalt alsof hij een echte cybercrimineel is, werden eventuele kwetsbaarheden in de code en/of systemen blootgelegd. Dit proces helpt om de kans op het uitbuiten van zwakke plekken in de software door kwaadwillende hackers aanzienlijk te verkleinen.

Waarom “red teaming” belangrijk is

Red Teaming biedt een realistisch beeld van hoe goed een organisatie bestand is tegen gerichte cyberaanvallen. Het helpt bedrijven om zwakke plekken in hun beveiligingsstrategie te identificeren en te verbeteren, waardoor de algehele cyberveiligheid wordt versterkt.

Conclusie

Als u op zoek bent naar manieren om uw organisatie beter te beschermen tegen cyberdreigingen of uw medewerkers wilt trainen in cyberveiligheidsbewustzijn, neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen!

Bovendien komen deze diensten in de meeste gevallen in aanmerking voor een subsidie via de KMO–portefeuille

Vraag vandaag nog uw cybersecurity audit aan.

Een greep uit onze tevreden cyberveilige klanten…
Meer weten? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.