fbpx

Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

+1 -800-456-478-23

// Hoe is het gesteld met uw IT-infrastructuur?

Audits & risicoanalyse

Heeft u al eens nagekeken of uw virtuele deuren niet wagenwijd openstaan? Het is vanzelfsprekend om uw bedrijf te beveiligen met stevige deuren en goede sloten. Soms is het bedrijventerrein voorzien van een stevig hekwerk en een hoge poort. Of heeft u geïnvesteerd in toegangscontrole & badges? En is er 24/7 camerabewaking? Het zijn allemaal logische dingen om te doen.

Echter ondanks de constante digitalisering en digitale transformatie, schenken de meeste bedrijven te weinig aandacht aan het digitale equivalent van uw bedrijfsbeveiliging. Zijn ùw IT-systemen wel op een correcte manier afgeschermd van de buitenwereld en beveiligd tegen ongewenste indringers? Krijgt u een melding wanneer er een verdachte beweging is aan uw virtuele voordeur? Is er een logboek van ingaand en uitgaand netwerkverkeer? En wanneer een hacker er dan toch in slaagt om binnen te komen, is dat dan tot de volgende virtuele deur of heeft hij onbeperkte toegang tot het hele systeem? 

De kans is groot dat u geen degelijk antwoord op deze vragen heeft. Bij Fox&Fish Cyberdefense brengen we door de gepaste audits de nodige antwoorden op deze basisvragen en zetten we zo samen met u de eerste stap in een degelijke preventieve beveiliging van uw systemen en platformen.

U investeert in fysieke toegangscontrole, badges, camerasystemen, …
Maar heeft u al eens gekeken of uw virtuele deuren niet wagenwijd openstaan?

Gelekte paswoorden op het darkweb

Als gevolg van grote datalekken bij LinkedIn, Adobe, ...

Software zonder beveiligingsupdates

Hackers kennen de bugs in verouderde softwareversies.

CEO-impersonatie

Identiteitsdiefstal als gevolg van social engineering.

Fox&Fish Cyberdefense - Beschermt terwijl u digitaliseert
// Wees voorbereid

Risico's voor uw IT-infrastructuur

Phishing & virussen via malafide websites en e-mail bijlagen

Een menselijke fout is snel gemaakt.

Misconfiguratie van het netwerk

Een open virtuele deur maakt het hele netwerk toegankelijk voor de buitenwereld.

Datalekken

Detecteer tijdig diefstal van data.

// DOWNLOAD GRATIS ONZE DIGITALE GIDS

RANSOMWARE

Digitale gijzeling van uw bedrijf

Digitale gijzelingen van bedrijven met ransomware is een acuut probleem dat ook elk jaar honderden Belgische KMO’s treft. In deze gratis digitale gids gaan we dieper in op het probleem, en leggen we stap voor stap uit hoe u zich kan beschermen tegen hét digitale risico van 2021.

// Wat we doen om u te beveiligen

Risicoanalyses & audits

Preventieve beveiliging door het auditeren van de IT-infrastructuur is de eerste stap in een driedelige cyber beveiligingsstrategie.
Een auditering bestaat uit verschillende onderdelen en brengt de potentiële schade in kaart die door een hacker aangericht kan worden.

Is ook ùw bedrijf in volle digitale transformatie? Besteed dan zeker extra aandacht aan de beveiliging van uw IT-infrastructuur !

// Beperk potentiële schade door een correcte netwerkarchitectuur

1. Cyber incident simulatie

De hoeveelheid schade die hackers kunnen aanrichten bij uw bedrijf, hangt af van hoe uw netwerk ingericht is. Is alles verbonden met elkaar, of is het netwerk opgedeeld in verschillende zones?
Onze specialisten testen hoe ver ze raken in het netwerk en hoeveel schade ze potentieel kunnen aanrichten. Het resultaat is een uitgebreid rapport met bijbehorende aanbevelingen die moeten bijdragen tot een betere bescherming.

Ook een ransomware assessment is onderdeel van deze audit. Hanteert u de juiste backup strategie voor wanneer u slachtoffer wordt van een digitale gijzeling, en hoe veerkrachtig is de onderneming na dergelijk incident?

// Bescherm je tegen hackers

2. Penetratie testen

Onze specialisten zetten hun virtuele bivakmuts op en doen zich voor als een echte hacker (zonder uiteraard schade aan te richten). Tijdens een penetratietest (pentest) gaan we op zoek naar onbedoelde ingangen op het netwerk en infrastructuur die hackers ongewild toegang kunnen geven.

We doen hierbij zowel externe (toegang van buitenaf) als interne (toegang via bijvoorbeeld bezoekers-wifi) pentesten.
Na afloop krijgt u een rapport met gevonden risico’s en bijbehorende aanbevelingen.

// Uw bedrijfsgeheimen op the dark web

3. Public footprint analysis

Elke poging tot cyberinbraak wordt grondig voorbereid met research op het dark web. In het verleden vonden heel wat grote datalekken plaats bij Facebook, LinkedIn, Dropbox, Adobe, … . Eén gelekt paswoord kan voor een hacker al voldoende zijn om uiteindelijk toegang te krijgen tot het volledige netwerk. Tijdens een public footprint analysis gaan we zoeken waar de hacker gaat zoeken: naar gelekte paswoorden (en andere data van uw bedrijf die er niet hoort te zijn) op the dark web.

Aanvullend doen we ook controles naar onbedoeld gepubliceerde vertrouwelijke bedrijfsinformatie die terug te vinden is via Google of social media.

// Een objectieve beoordeling van uw cyberbeveiliging

4. Security maturity assessment

Aan de hand van een scoremodel beoordelen we hoe ver uw organisatie staat op vlak van cyberbeveiliging en hoe groot de risico’s zijn die uw onderneming al dan niet loopt.
Op basis van dit beoordelingsmodel kan een roadmap opgesteld worden om het beveiligingsniveau te verhogen en het risico dat u slachtoffer wordt van een cyberaanval te verkleinen.

Een security maturity assessment maakt vaak onderdeel uit van een cyber beveiligingsstrategie en bijhorende procedures.

// Doet u aan paswoordrotatie?

5. Gebruikersmanagement audit

Tijdens een gebruikersmanagement audit brengen we in kaart welke potentiële schade één gebruiker kan aanbrengen. Het kan hierbij zowel gaan om ontevreden werknemers (bijvoorbeeld na ontslag) als nietsvermoedende medewerkers waarvan paswoorden gestolen of gelekt zijn.

We doen een aantal concrete aanbevelingen wat betreft gebruikers- en paswoordbeheer zodat u op een aanbevolen manier uw data kan beheren en beveiligen.

Fox&Fish Cyberdefense - Beschermt terwijl u digitaliseert
// Onze aanpak op maat van uw onderneming

Onze werkwijze

Na een uitgebreid intake gesprek stellen we een evenwichtig auditeringsplan op, op maat van uw onderneming.

Daarbij werken we steeds volgens onze kernwaarden, pragmatisch & kosten-verantwoord. We zorgen dat onze rapporten en aanbevelingen steeds menselijk en begrijpelijk zijn, en dat u er concreet mee aan de slag kan. Dit steeds in nauw overleg met uw IT-beheerder die uw infrastructuur het beste kent.

// Breng uw risico's in kaart

Contacteer ons

Laat uw gegevens achter en wij contacteren u voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.