fbpx

Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

+1 -800-456-478-23

// Klantverhalen: Inarto architecten

Inarto architecten krikt cyberveiligheid op na audit door ethisch hacker

Met acht medewerkers is Inarto architecten een typische Vlaamse KMO. Net zoals vele Vlaamse ondernemingen doen ze beroep op een vaste IT-leverancier die de infrastructuur onderhoudt. Na een kennismakingsgesprek met onze ethische hacker, en het ontdekken van de subsidiemogelijkheden door de KMO Portefeuille, hadden zaakvoerders Jesse, Evi, Niko geen verdere overtuiging nodig om een volledige cybersecurity audit te laten uitvoeren door Fox&Fish Cyberdefense.

Inarto Architecten Logo
Over Inarto Achitecten

Inarto architecten is intussen een vaste waarde in Kempen met kantoren in Herentals en Aarschot. Ze staan gekend voor zowel hun algemene architectuur als interieurarchitectuur en dat voor zowel woningen als industriële en commerciële panden. Mensen uit de regio hebben ongetwijfeld hun moderne ontwerpen opgemerkt in het straatbeeld.

Een brede cybersecurity audit

Inarto architecten koos voor een brede en onafhankelijke doorlichting van hun cyberbeveiliging, waarbij onze ethisch hacker onder meer de volgende vragen stelde:

  • Zijn endpoint protection (bijvoorbeeld antivirus) en firewall actief, up-to-date en correct opgezet?
  • Zijn backups kwalitatief, betrouwbaar en correct geïsoleerd?
  • Hoe is het netwerk geconfigureerd, en welke veiligheidsmechanismen zijn er ingebouwd?
  • Zijn computers en geïnstalleerde software up-to-date met de laatste veiligheidsupdates?
  • Hoeveel schade zou bijvoorbeeld een ransomware-virus kunnen aanrichten?
  • Hoe is het gesteld met de menselijke kant van de cyberveiligheid? Heerst er voldoende kennis, bewustzijn en aandacht voor risico’s zoals phishing bij de medewerkers?
  • Hoe zijn beleidszaken geregeld zoals overeenkomsten (met leveranciers en eigen medewerkers), procedures, … Wat is de kwaliteit van de afgesloten cyberverzekering?

Concrete actiepunten voor een meer cyberveilige werking

De soms confronterende vragen leverden een uitgebreid maar pragmatisch rapport op met concrete actiepunten voor zowel de zaakvoerders als de IT-leverancier

Bij Fox&Fish Cyberdefense streven we naar een open maar constructieve samenwerking met alle stakeholders. We doen daarbij niet aan vingerwijzing; ons enige doel is een verhoging van de cyberveiligheid van onze klant. 

In onze voorgestelde actieplannen focussen we steeds op de prioriteiten en op het laaghangend fruit. Dit laat ons vaak toe om grote vooruitgang te boeken voor een minimale tijdsinvestering en voor weinig tot geen bijkomende financiële kost.

Bij Inarto architecten identificeerden we bijvoorbeeld dat er ruimte voor verbetering was in het wachtwoordbeleid. Onze experts hielpen bij de keuze van een password manager en ondersteunden de onderneming in het scherpstellen van hun beleid.

Bewustmaking & training voor medewerkers

Naast een verhoging van de cyberveiligheid op IT-vlak, organiseerden we ook een cybersecurity opleiding voor de medewerkers van Inarto architecten. Aan de hand van interactieve voorbeelden en live hacking demo’s leerden we de architecten & medewerkers om risico’s en onveilige situaties te herkennen, alsook hun bewust te maken van de gevolgen van eventuele foute handelingen en wat te doen in zo’n situatie om de schade te beperken. 

“De reacties van de collega’s waren erg lovend” verduidelijkt zaakvoerder Jesse Mampay. “Bovendien stellen we nu al merkbare gedragsveranderingen vast, zoals meer aandacht voor het tijdig installeren van software updates en correct wachtwoord beheer. Mensen begrijpen nu meer het noodzakelijk belang van deze soms vervelende taakjes” vult Jesse aan.

“Ondanks het kwalitatief werk van onze IT-leverancier geloof ik dat onze onderneming veel cyberveiliger is geworden na de audit door de ethisch hacker”.

Conclusie

Dat bescherming tegen hackers geen arm en een been hoeft te kosten, noch ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst deze case bij Inarto architecten. Met een aantal beperkte inspanningen is het veiligheidsniveau drastisch verbeterd, met minder risico op incidenten of datadiefstal tot gevolg.

Het inhuren van cybersecurity experts zoals de ethisch hackers van Fox&Fish cyberdefense zijn een verstandige aanvulling op het werk van uw IT-implementator. Bovendien komen deze diensten in de meeste gevallen in aanmerking voor een subsidie via de KMO–portefeuille

Vraag vandaag nog uw cybersecurity audit aan.

Een greep uit onze tevreden cyberveilige klanten…
Meer weten? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.