fbpx

Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

+1 -800-456-478-23

// Klantverhalen: ENGIE

Cyberveiligheid in de energiesector: ENGIE doet beroep op Fox&Fish Cyberdefense

In de steeds meer verbonden wereld van vandaag zijn cyberdreigingen een voortdurende zorg voor bedrijven in alle sectoren. In sectoren met verhoogd risico, zoals energievoorzieningen, nemen bedrijven dan ook meer dan ooit proactieve maatregelen om hun systemen en gegevens te beschermen, en hun medewerkers bewust te maken van eventueel risicogedrag. Een recente samenwerking tussen Fox&Fish Cyberdefense en ENGIE TBE Noord, een afdeling van het wereldwijde energiebedrijf ENGIE, illustreert hoe bedrijven kunnen inspelen op deze uitdagingen.

ENGIE logo
ENGIE TBE Noord: toegewijd aan veilige en duurzame energieproductie

ENGIE TBE Noord beheert meerdere energiecentrales in Vlaanderen en speelt een cruciale rol in de energievoorziening. Binnen deze organisatie helpt de afdeling “Veiligheid en Milieu” bij het waarborgen van de veiligheid van de medewerkers en het beschermen van het milieu. Ze zijn zich bovendien terdege bewust van het belang van cyberveiligheid in hun dagelijkse operaties en hebben dit tot een topprioriteit gemaakt.

Veiligheidsdagen bij ENGIE: focus op cyberveiligheid

Dit jaar besloot de afdeling “Veiligheid en Milieu” om cyberveiligheid op te nemen in hun jaarlijkse veiligheids- en milieudagen, verplicht voor alle medewerkers. Daarbij koos ENGIE ervoor om samen te werken met Fox&Fish Cyberdefense. Onze ethische hacker verzorgde dynamische, interactieve sessies vol praktische tips en realistische scenario’s.

“Door de sessies van Fox&Fish Cyberdefense te volgen, is het nogmaals duidelijk geworden bij onze medewerkers hoe belangrijk het is om het IT-beleid van ENGIE strikt te volgen.”

Interactieve training en praktijkgerichte scenario's

Onze ethische hacker leidde een dynamische en interactieve sessie, ontworpen om de deelnemers praktische tips en realistische scenario’s te bieden over hoe ze cyberaanvallen kunnen voorkomen. De sessie hielp de deelnemers te begrijpen hoe cybercriminelen misbruik maken van mensen en hun vertrouwen, en benadrukte het belang van het strikt volgen van het IT-beleid van ENGIE.

Positieve feedback en toekomstige samenwerking

De reacties op de training waren overweldigend positief, met veel enthousiasme en engagement van de deelnemers. Het succes van de dag heeft geleid tot plannen voor toekomstige vervolgsessies, wat de voortdurende toewijding van ENGIE aan cyberveiligheid onderstreept.

In onderstaande video laten we graag Katleen De Belder van ENGIE aan het woord:

Samenwerken voor een veiligere toekomst?

Dit succesverhaal van ENGIE en Fox&Fish Cyberdefense laat zien hoe cruciaal het is om medewerkers te trainen en bewust te maken van cyberveiligheid. Als uw bedrijf ook geïnteresseerd is in het versterken van zijn cyberbeveiligingsmaatregelen, neem dan contact op met Fox&Fish Cyberdefense. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en uitdagingen, en helpen u bij het creëren van een veiliger digitale toekomst.

Bovendien komen deze diensten in de meeste gevallen in aanmerking voor een subsidie via de KMO–portefeuille

Vraag vandaag nog uw cybersecurity audit aan.

Een greep uit onze tevreden cyberveilige klanten…
Meer weten? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.